Új téma a coaching alatt – K.A.

A kezdetek és egy új téma

Nagyon köszönöm a segítségedet, a rugalmasságodat (időpont és új téma behozatala).

új téma 1A coaching lehetőségére egy 3 éve húzódó továbbtanulási kérdés miatt kaptam fel a fejemet. Orsit munka kapcsán ismertem, és ezért nagyon örültem, hogy ilyen téren is együtt „dolgozhatunk”. A „dolgozást” azért tettem idézőjelbe, mert minden alkalom olyan volt, mint egy barátnői csevej. Oldott, őszinte, az aznap történt eseményekről pont annyi bevezető beszélgetés, hogy az megteremtse a coachingra való megérkezést, és lehetővé tegye, hogy azzal foglalkozzunk, amiért ott vagyunk. A megalapozott baráti beszélgetés feeling viszont végig 1-1,5 órákra megmaradt.

Orsi kérdéseire válaszolva kiélesedni látszott az az irány, amit családi elvárások miatt 30 éve elutasítottam. Érdekes volt kimondani, mi okozott dacos ellenállást bennem, holott az okot addig is tudtam, de ilyen komplexen és több oldalról megvizsgálva még sosem foglalkoztam a témával. Egy alkalommal megoldottuk a kérdéses témát.

Új téma behozatala

új téma 2Azonban az élet úgy hozta, hogy nemcsak a karrierutam kapcsán, hanem egy magánéletemet érintő kérdésben is döntés elé kényszerültem. Kínosnak éreztem erről beszélni. Orsi sok, akár személyes példája, feloldotta bennem a szégyenkezést, amit annak kapcsán éreztem, hogy ilyen helyzetben vagyok. Jó volt, hogy ebben a témában egy látszat szabadságot kaptam, mégis visszagondolva, Orsi kontrollt tartott felettem és afelett, hogy foglalkozzam a témával, ami nehezen ment, mert legszívesebben strucc stratégiát alkalmaztam volna.

Több alkalommal beszélgettünk és minden alkalommal új nézőpontokkal gazdagodtam. Orsi nézőpontjait egyfajta mechanizmusként bármilyen döntéshelyzetben alkalmazni tudom majd.

Köszönöm! K.A.


Villám OrsolyaAmennyiben Ön is szívesen részt venne coaching folyamatban, hogy hasonló dolgokat tapasztaljon meg, keressen bizalommal.

Villám Orsolya
+36 20 / 449-0460
villam.orsolya@gmail.com