Előadás, workshop

Szorongás, félelmek, gyász – előadás és workshop

2020 óta egyre többször találkozom szervezeteknél egész csoportokat érintő problémákkal, helyzetekkel. Például a covid kapcsán volt, hogy szervezeti egységek torpantak meg egy-egy kolléga elvesztése miatt. Ugyancsak a covid kapcsán sokakat érintett olyan mély félelem, szinte már szorongás, amely bizonyos esetekben a munkavégzést is akadályozta. Féltek kollégák közé menni az emberek, szorongás övezte a közös munkát. Ugyanakkor a szociális elszigeteltség szintén mély nyomot hagyott a legtöbbekben.

Ezekben a helyzetekben sokszor segít egy-egy pszichológiai témájú előadás, előadásorozat vagy workshop. Valamikor már önmagában az feloldozást hoz, hogy a szorongásról meghallgatunk egy előadást. Hihetetlen pozitív hatása van, amikor páldául vezetők fel tudják tenni kérdéseiket egy gyászfeldolgozást segítő workshopon, hogy miként segítsék és támogassák kollégáikat.

Amennyiben teljes szervezeti egységeket, csoportokat érint egy-egy pszichológiai nehézség, a pszichológiai tanácsadást és terápiát megelőzően nagy támogatást jelenthet az előadás és a workshop.

Pszichoedukáció

Amikor sem a covid, sem a háborús helyzet nem ad okot a félelemre és a szorongásra, a kollégák legtöbbje továbbra is nyitott pszichológiai témákban. Legyen szó időgazdálkodásról (miért nem sikerül, mi áll a háttérben?), stresszkezelésről, önismereti kérdésekről. Akár problémák megoldásaként, akár plusz juttatásként is nagy szerepe van egy jól megválasztott témának.

Személyesen az egyik kedvenc témám a célkitűzés és tervezés, hogy miként juthatunk egyről a kettőre: munkavállalóként, magánemberként, vállalkozóként, stb.

Kérdések, ajánlatkérés

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, s szervezetében gondolkoznak előadás vagy workshop megtartásában, ajánlatkérésével és kérdéseivel kapcsolatban várom megkeresését.

Villám Orsolya
+36 20 / 449-0460
villam.orsolya@gmail.com