Rólam

Trénerként és coachként

Villám Orsolya vagyok: tréner, coach, munka és szervezet szakpszichológus. Villám Orsolya, coach, Budapest
Mikor elkezdtem készségfejlesztő tréningekkel foglalkozni, volt egy trénerünk, aki bevont egy vezetői talent management program összeállításába. Részleteiben ekkor találkoztam először a coaching módszerével. Számomra ez egy igen termékeny tanulási időszak kezdetét jelentette mind jövőbeli trénerként, mind coachként.

Elsőként a coaching műfaja szippantott be. Elkezdtem utánajárni, eszik-e vagy isszák, rengeteg érdekességet olvastam. Mikor pedig munka és szervezetpszichológia szakképzésre mentem, fél évig volt lehetőségünk tanulni, gyakorolni a cochingot, ún. peer coaching keretében. Tudtam, ez kell nekem, beleszerettem a műfajba. Akkor még “csak egymáson/egymással gyakoroltunk”, persze nem mindig tökéletesen, de annál lelkesebben.

Azóta részt vettem coach képzésen Németh Zita munka és szervezet szakpszichológus, mentor coachnál. Jelenleg on the job, vezetői, business és life coachingot tartok.

A coaching mellett a tréneri szakma is érdekelt, a csoportos fejlesztési lehetőségek, skillek erősítése, helyzetek és problémák megoldása, új készségek begyakorlása. A ‘learning by doing’ mellett részt vettem egy a tréneri alapkompetenciák fejlesztését célzó képzésen a Trénerek Iskolájában. Folyamatosan igyekszem magam ezen a területen is továbbképezni, mert nemcsak a tudás átadása vonz, hanem állandó bennem a tudásszomj is.


Személyesen rólam

Jelenleg Érden élek családommal. Szeretek kirándulni, a természetben járni. A hegyek és a víz egyaránt vonz, ez jelent mindannyiunknak kikapcsolódást a családban. Emellett hobbim még az olvasás, s elhivatott vagyok azért, hogy minél több olyan könyvet olvassunk, amit korábban nem vettem volna a kezembe, így alapító tagja vagyok az Érdi Könyvklubnak. Fontos még számomra, hogy folyamatos lépéseket tegyek azért, hogy zöldebben éljünk.


Mottóm

Villám Orsolya, coach, Budapest 2“Ha küzdesz, veszíthetsz. Ha nem küzdesz, veszítettél.”

Mind munkámat, mind magánéletemet meghatározza ez a mottó. Fontos számomra, hogy jövőorientált módon, megoldásfókusszal gondolkodom, s ebben segítem ügyfeleimet is.


Iskolák

 • pszichológusként, valamint pszichológia tanárként végeztem az ELTÉ-n
 • Innermetrix tesztértékelő, tanácsadó lettem, s később megismerkedtem a PAPI tesztekkel, valamint a Centura Kft. eszközeivel is
 • munka és szervezet szakpszichológusként végeztem a BME-n
 • coach képzést végeztem Németh Zita mentor coach-nál
 • trénerképzést végeztem a Trénerek Iskolájában


Szakterületeim

 • Business és life coaching tartása
 • Készségfejlesztő tréningek tartása, így például asszertív kommunikáció, vezetőfejlesztés, mentorok képzése, konfliktuskezelés, stresszkezelés, együttműködés fejlesztése, problémamegoldás, időgazdálkodás, stb.
 • Munkatársi elégedettségmérés készítése, céges elemzések
 • Egészségfejlesztési tervek készítése
 • Rugalmas munkaformák kialakítása, munkakörök racionalizálása
 • Szervezetfejlesztés

Keressen bizalommal

Ha bármi mást szeretne megtudni rólam, hogy honnan jöttem, milyen tapasztalatokkal rendelkezem, én vagyok-e, akit Ön keres, hívjon, kérdezzen.

Villám Orsolya
+36 20 / 449-0460
villam.orsolya@gmail.com