Időgazdálkodás

” A Te munkádtól függ az enyém, s mindig csúszol a határidővel.” “Az időgazdálkodás az én mumusom.” “Folyton siettetsz, így tele van hibával a munkám.” “Nem érek rá.” “Ma is túlóra, ne várj a vacsival.” “El tudod vinni Te a gyereket, korábban kéne bemennem?”

Szinte klisének számítanak a fenti sorok. Minden cégnél van notórius késő, a határidőket lazán kezelő, a munka-magánélet egyensúlyt nehezen megteremtő kolléga. Néha pedig azt tapasztalom, hogy az a munkatárs számít Valakinek (nagy betűvel!), aki órákban számolva többet dolgozik a többieknél. Személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy fentiek egyike sem jó, nekem biztosan nem lenne az. Persze kivételek mindig találhatóak. De összességében engem bosszantana, ha ezzel találkoznék a kollégáim körében, mert úgy gondolom, jó pár lépést megtehetünk azért, hogy fejlődjünk.

Időgazdálkodás. Tréning?

Én magam a tréningekben és a coachingban hiszek leginkább, viszont el kell ismernem, hogy rengeteg hasznos applikációt találni a weben, ami sok pluszt és motivációt ad hozzá a képzésekhez. Egy időgazdálkodás tréning ugyanúgy gyakorlatias, mint bármelyik másik tréning, de szituációs gyakorlatokkal minimálisan találkozik a résztvevő, holott ez teszi igazán színessé a képzéseket. Így érdemes játékosítani az applikációkkal, amelyekből néhányat jómagam is bemutatok a tréningeken (Keep, ToDoReminder, Time manager – Sectograph, stb.)

Úgy gondolom, hogy érdemes tréningen elsajátítani az időgazdálkodás tudás részét. Például azt, hogy hogyan tudunk priorizálni, mi kell ehhez? Vagy miért nem minden feladat fontos? Vagy mennyi idő is kell egy feladatra, mennyi időt tervezzek egy új feladatra? Mikor és hogyan kell mások munkájával összeszerveznem az enyémet? Lehet, hogy ez elsőre száraz lesz, de utána megfelelően lehet működtetni a hasznosabbnál hasznosabb programokat és applikációkat, s ki lehet találni, mire fordítjuk a megnyert időt. Persze már ezt is előre, hogy legyen még több motiváció.

Ezért gondolom azt, hogy inkább az a jó, ha jól megtervezem a munkával töltött időmet, tudom, hogy mire szeretném fordítani a szabadidőmet, s hogyan lehetek elégedett a munkahelyemen és az otthoni életemben egyaránt. Az időgazdálkodás tréningen ebben a szemléletben dolgozom együtt a csapattal, mutatom meg az alap készségeket, s színesítjük a programot érdekes appokkal.

Amennyiben bővebb információra kíváncsi, keressen bizalommal:

Villám Orsolya
+36 20 / 449-0460
villam.orsolya@gmail.com