Vezetői tréning

Mi tartozik a vezetői tréningek témakörébe? Tulajdonképpen minden tréning, amelynek célja, hogy a vezetők jobbak és elégedettebbek legyenek vezetői szerepükben. Vagyis a mentorképzések, komplex vezetőfejlesztési programok ugyanúgy, mint ahogy a visszajelzési technikát, teljesítményértékelést, delegálást, stb. fejlesztő programok. Igyekeztem összegyűjteni, felsorolni a leggyakoribb területeket, mely természetesen szervezetenként újabb és újabb témakörökkel bővül.

Vezetői tréning témakörök – általánosságban

A vezetői tréningek célja

A vezetői tréningek célját minden esetben az előkészítés során határozzuk meg a szervezettel együtt. Fontos ez abban az esetben is, mikor az alapoktól indulunk egy talent management program során, mert ekkor is látnunk kell, maga a szervezet mit vár el új vezetőitől, a tréning mellett milyen “kinevelési programot” alkalmaz, mikor kerül(het)nek ezek az emberek vezetői pozícióba, mennyi beosztottjuk lesz, stb. Így minden esetben kifejtem a partnerekkel, hogy mit is értenek azon a célon, hogy váljon vezető a kollégákból, álljanak készen arra, hogy csapatot irányítsanak. Legtöbb esetben egy komplex vezetői program legalább 7-8 modulból épül fel, melyet a modulok között feladatokkal és coachinggal is támogatunk a hatékony beépülés, mielőbbi alkalmazás érdekében.

Tapasztalt vezetőknél a célok megismerése során leginkább arra szoktam a hangsúlyt helyezni, hogy megnézzem, milyen kérdéseik, megoldatlan helyzeteik, problémáik, illetve visszatérő helyzeteik vannak, melyeken jó lenne egyszerűsíteni. Gyakran találkozom például azzal a dilemmával, hogy stratégiai döntések esetén hogyan szólítsák meg a kollégákat, tárják fel a véleményeket, facilitálják a folyamatot. Másik gyakori kérdéskör a megfelelő visszajelzések adása, mely sokszor kapcsolódik a teljesítményértékelő beszélgetésekkel is. Ezek a vezetők többnyire tisztában vannak a visszajelzés alapszabályaival, s inkább a nehezebb fejű kollégák kezelése, negatív visszajelzések adása és motiválás témakörök kerülnek előtérbe. Nem ritka, hogy a vállalat több területéről érkező vezetők egymástól is tanulnak, s a későbbiekben önműködő folyamat alakul ki.

A mentorképzések ugyanúgy a vezetői skillek fejlesztését jelentik, hasonló készségekre van ugyanis szükség ebben a pozícióban is. Természetesen a feladat más, s a mentoráltak is mások, mint a hagyományos értelemben vett kollégák, de a készségek megegyeznek: kommunikáció, konfliktuskezelés, visszajelzés, delegálás, támogatás és motiválás a leggyakoribb témakörök.

Támogatás coachinggal

Akár a vezetőképzések során, néha pedig ezek helyett alkalmazom a (team) coaching módszerét. Hosszabb vezetői tréningek esetében az egyes modulok között igazán nagy támogatás, amikor az egyéni dilemmákkal kapcsolatban biztosítjuk ezt a lehetőséget. Tréningprogramokat követően az utánkövetést is sokszor coaching módszerrel valósítom meg, általánosságban 1-3 alkalommal minden résztvevő számára.

Emellett találkozom olyan helyzetekkel is, amikor vagy alacsony lenne egy tréninghez a résztvevői létszám, vagy annyira különböző célokkal és kérdésekkel jönnek a résztvevők, hogy érdemesebb az egyéni, esetleg kisebb teameket érintő coaching folyamatokkal dolgozni.

A coachingról bővebben ide kattintva tud olvasni.

Érdeklődés, ajánlatkérés

További kérdése, ajánlatkérése kapcsán keressen bizalommal.

Villám Orsolya
+36 20 / 449-0460
villam.orsolya@gmail.com

Érdekes cikkek a témában:
Growth mindset tréningről Carol Dweck előadása
CEDAR visszajelzési modell kapcsán
Tréning és/vagy coaching témakörben a HR Portálon