Tréning

A tréning számomra olyan fejlesztő programot jelent, ahol tudásátadás és készségek begyakorlása történik, vagyis kizárólag készségfejlesztő tréninget értek alatta. Minden esetben felmérem előzetesen az igényeket, tapasztalatot, tudást, azaz a kiindulási pontot a kitűzött céllal együtt; s ennek megfelelően készítem elő a tréning programot, hogy mi segíti leginkább az eljutást az egyik pontból a másikba.

Tudásátadás a teljes tréning kb. 20-30 %-ában történik. Ez lehet egy szituációs gyakorlat feldolgozása során valamilyen plusz ismeret átadása, egy korábbi elmélet ismétlése. Avagy lehet tréneri prezentáció is, mely összeköt két gyakorlati blokkot.

Emellett a tréning az én olvasatomban (és szerencsére képzett tréner kollégáim többségénél is) abszolút gyakorlatias, a program 70-80%-ban valamilyen gyakorlatot tartalmaz: egyéni, páros és kiscsoportos gyakorlatot tesztkitöltést és elemzését, szituációs vagy helyzetgyakorlatot és természetesen ezek feldolgozását, brainstormingot, nagycsoportos workshopot, s bizonyos helyzetekben team coaching módszertant is alkalmazok.

A tréninggel kapcsolatban az alábbiakat mutatom be a weboldalon:

Személyes motivációm

Nagyon szeretem a tréningeket és a coaching folyamatokat: résztvevőként és trénerként / coachként egyaránt. Számomra a fejlesztés olyan szakma, amiből mindig tudok meríteni, ahol bármelyik oldalon is állok, csak többet tudhatok utána, mint ahogy érkeztem a programra. Több mint 10 éve foglalkozom egyéni és csoportos készségfejlesztéssel, egyéni igények felderítésével, programok fejlesztésével. A felnőttek fejlesztésében, támogatásában találtam meg szervezet és munkapszichológusként azt, ami motiválttá tesz. Igyekszem ebből átadni minden általam tartott programon.

Amennyiben kérdése merül fel, ajánlatot szeretne kérni, keressen bizalommal.

Villám Orsolya
+36 20 / 449-0460
villam.orsolya@gmail.com

Érdekes cikkek a témában (forrás a linkre kattintva):
The Benefits of Soft Skills Training of your Workforce
Why soft skills matter graduates and business es alike
Soft Skills Training in the Workplace: It’s Time to Soften Up