Fókuszpont tartása a coachingban – Bánfai Károly

Fókuszpont tartása a coachingban – több téma megjelenése párhuzamosan

fókusz tartása a coachingbanHárom kérdésre egyszerre kerestünk választ, és nagyon örülök, hogy mindháromban elindultam, pedig amikor megtaláltalak, igencsak el voltam akadva. Tetszett az, hogy rugalmasan követted a problémahalmazt, ugyanakkor segítettél fókuszt tartani – ami egy nagyon kényes egyensúlya lehetett a vezetésnek és a követésnek.

Tetszettek a módszerek, amiket használtál. Bár néha nagyon nem volt kedvem még egy 66. órát találni a héten arra, hogy találkozzunk, szerintem mindig úgy álltam föl, hogy örültem, hogy végül is úgy döntöttem, hogy ezt az órát ilyen módon szánom magamra.

A legkedvesebb emlék, legkedvesebb feladat

fókusz tartása a coachingban 2A legkedvesebb emlékem az első feladat volt: nem is gondoltam volna, hogy a számomra modellnek tekintett emberek ilyen könnyen elérhetők egy beszélgetésre. Megnyugtató volt hallani a véleményüket, és innentől elég hamar a cselekvés szakaszába kerültem.

Mit szerettem, mi tetszett

Tetszett az is, hogy amikor kérdeztem, tudásodat nem féltve válaszoltál a kérdéseimre. Szerettem, hogy érződik a pszichológiai háttértudásod, ettől biztonságban éreztem magamat.

A legnehezebb lépés az volt, amit már régóta beláttam, de cselekvésbe átültetni szinte kivitelezhetetlen volt (mert személyiség-szintű belső elakadás van mögötte): számszerűsíteni a kevesebb munkát. Ezzel még mindig küzdök, kicsit félek a visszarendeződéstől, ugyanakkor élvezem a változás eredményeit és ez remélem, hogy segíteni fog megtartani az új állapotot.

Bánfai Károly
sport szakpszichológus
klinikai pszichológus-jelölt


Villám OrsolyaAmennyiben Ön is szívesen részt venne coaching folyamatban, hogy hasonló dolgokat tapasztaljon meg, keressen bizalommal.

Villám Orsolya
+36 20 / 449-0460
villam.orsolya@gmail.com